Vanki pakeni kaikkien silmien edessä – esitti vapautuvaa sellitoveriaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Brian Francisco Roman -nimisen vangin annettiin kävellä vapauteen kaikkien silmien edessä Washingtonin osavaltion vankilan etuovesta. Hän oli huijannut vartijat uskomaan, että oli hänen sellitoverinsa, jonka oli määrä vapautua samana päivänä. Roman kirjaimellisesti käveli vankilasta ulos.

Romanille annettiin uloskirjautumisessa mukaan sellitoverinsa omaisuus, jossa oli miehen vaatteet, avaimet ja lompakko henkilöllisyystodistuksineen ja pankkikortteineen. Hän myös allekirjoitti vapautumispaperit väärentämällä toisen vangin nimen. Cowlitz County Sheriffin toimisto julkaisi miehestä etsintäkuulutuksen ja hänet pidätettiin myöhemmin.

Vanginvartijat huomasivat mokansa vasta sen jälkeen, kun 26-vuotiaan Romanin sellitoveri kysyi, monelta hänet vapautetaan. Ei ole selvää, epäilläänkö hänen auttaneen sellitoverinsa pakenemisessa, mutta mies oli nukkumassa Romanin vapautuessa. Vankilan henkilökunta väitti, että Romanilla ja hänen sellitoverillaan oli paljon yhdennäköisyyttä. Pakomatka kesti lyhyen aikaa.