Työntekijät äänestivät: Nämä ovat parhaat työpaikkaedut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työntekijät ovat varmasti aina valmiina palkankorotuksiin ja bonuksiin, mikäli yritys sellaista tarjoaa. Pelkkä palkka ei kuitenkaan välttämättä riitä houkuttelemaan ja pitämään hyviä työntekijöitä firmassa. Työsuhde-eduista kyselyn toteuttanut Forbes Advisor havaitsi, että työntekijät saattavat jättävät työnsä löytääkseen vakanssin, joka tarjoaa paremmat työntekijäedut.

Työnantajat uskovat, että yritysten parhaimpia etuja ovat terveydenhuolto, vakuutukset ja eläkejärjestelyt. Sen sijaan työntekijät pitävät parhaina etuina palkallista lomaa ja vapaa-aikaa, mielenterveyspalveluita sekä liikunta- ja kulttuurietuja. Tärkeintä on saada tarpeeksi tasapaina työn ja perhe-elämän välille. Kyselyn mukaan nelipäiväistä työviikkoa haikailee eniten eläkeikää lähestyvät työntekijät.

Muita tärkeitä elementtejä ovat erilaiset etupaketit, etätyömahdollisuus, uralla etenemisen mahdollisuus ja muu liikkuvuus työssä. Myös työyhteisöllä on jonkin verran merkitystä, mutta työntekijöille on tärkeintä on voida hyvin ja tulla toimeen.