Nainen eksyi erämaahan – selvisi viisi päivää viinillä ja tikkareilla

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erämaahan eksyksiin joutuvien täytyy monissa tapauksissa selvitä sillä, mitä heidän mukanaan sattuu olemaan. Erään australialaisnaisen tapauksessa pelastukseksi koituivat alkoholijuoma ja makeiset.

Lillian Ip on ajamassa autollaan Victorian osavaltion tiheään kasvavan erämaan halki. Lyhyeksi suunniteltu matka sai rajun käänteen väärässä paikassa tehdyn käännöksen vuoksi. Ipin auto jäi jumiin mutaan keskelle seutua, jota hän ei tuntenut.

Naisen mukana ei ollut muuta juotavaa kuin pullo viiniä. Ip ei normaalisti juo lainkaan alkoholia, ja juoma oli tarkoitettu lahjaksi äidille. Ruoaksi nainen söi poliisin mukaan tikkareita ja muita mukana olleita makeisia.

Pelastuspartiot paikansivat Ipin viisi vuorokautta katoamisen jälkeen. Nainen oli ehtinyt jo luopumaan toivosta ja kirjoittamaan jäähyväiskirjeen perheelleen. Nestehukasta kärsinyt Ip kiidätettiin sairaalaan, josta hän on sittemmin kotiutunut.

– Pelastajien saapuessa ensimmäinen ajatukseni oli, kuinka paljon kaipasin vettä ja tupakkaa. Poliisilla sattui onneksi olemaan savuke, Ip kuvaili 9News-uutisille.