Näin käytät kasvovettä – tätä osaa kauneusrutiinissa ei kannata unohtaa

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kasvovedet saivat huonon maineen aiemmin siksi, että ne sisälsivät usein alkoholia, joka kuivatti ihoa. Nykyään kasvovedet ovat kuitenkin kehittyneet ja niiden käyttämistä suositellaan Women’s Health -sivuston mukaan osana päivittäistä ihonhoitorutiinia.

Kasvoveden alkuperäinen tarkoitus on ollut palauttaa kasvojen ph-tasapaino puhdistusaineen jäljiltä. Nykyään puhdistustuotteet ovat kuitenkin usein niin hellävaraisia, että tasapainon palautusta ei juuri edes tarvita iholle. Sen vuoksi kasvovesiä onkin kehitetty ja niihin on lisätty paljon muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia.

Kun kasvovettä käytetään vanulapulla pyyhittynä, se poistaa kasvoilta pesun jälkeen itsepäistä likaa, ylimääräisiä öljyjä ja meikin jäämiä. Sen lisäksi se valmistaa ihoa vastaanottamaan seerumeita, rasvoja ja muita ihonhoitotuotteita.

Nykyään kasvovesia löytyy laidasta laitaan ja ne sisältävät paljon ihonhoidollisia hyötyjä. Käyttäjä voi valita kasvoveden itselleen esimerkiksi vitamiinien ja erilaisten kosteuttavien tai kemiallisesti kuorivien happojen perusteella.