Nämä luonteenpiirteet vanhemmat haluavat lapselleen – kaksi ylitse muiden

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joka viidennen amerikkalaisen vanhemman mukaan he haluaisivat opettaa lapsiaan erityisesti rehellisyyteen ja toisten ihmisen kunnioittamiseen. Kiddie Academy Educational Child Care Systemin toteuttaman kyselyn mukaan myös lasten talouslukutaito on arvokas ominaisuus, mikä kantaa pitkälle elämässä.

Lapsille opetetaan taitoja, jotta he olisivat yhteiskuntakelpoisia ja pärjäisivät elämässä. Arvostettujen taitojen joukkoon nousevat myös käsityöt ja nettiturvallisuudesta huolehtiminen. Kahdeksan kymmenestä vanhemmista haluaa myös lastensa ymmärtävän ajankohtaiset tapahtumat ja ilmiöt maailmassa.

Lisäksi yhdeksän kymmenestä uskoo, että sosiaalisten asioiden tulisi olla osa varhaislapsuuden opetussuunnitelmaa. Vanhemmat pitävät tärkeänä, että heidän lapsensa päiväkoti tai koulu vahvistavat samoja arvoja, joita he oppivat kotona.

– Perinteisten oppiaineiden ja terveellisten elämäntapojen, kuten kuntoilu ohella pehmeiden taitojen on oltava osa kehityksellisesti sopivaa opetussuunnitelmaa. Lapset voivat opetella taitoja omaan tahtiinsa, kertoo Joy Turner, Kiddie Academy -brändin koulutusjohtaja.