Valtavasta kilpikonnasta tuli kuuluisuus – paksusaurus ihastuttaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Isokokoinen näykkijäkilpikonna on herättänyt hämmästystä Yhdysvalloissa. Eläin on noussut jopa paikallisen kuuluisuuden ja sometähden asemaan Chicagossa siitä kuvatun videon levittyä viraalina.

Chicagolainen Joey Santore oli kajakoimassa Chicagojoessa, kun hänen huomionsa kiinnittyi päivää paistatelleeseen luontokappaleeseen. Näykkijäkilpikonna lepäsi ruosteisten ketjujen päällä. Näystä innostunut Santore kuvasi kilpikonnasta videon.

– Näytät hyvältä! Olen ylpeä puolestasi. Olethan syönyt terveellisesti? Oletko kuullut nestemäisestä salaatista? Me olemme syöneet sitä, Santore huutelee kilpikonnalle vahvalla paikallisella murteella.

Kilpikonna sai olemuksensa ansiosta pian lempinimen Chonkosaurus, vapaasti suomennettuna Paksusaurus. Santore kommentoi Twitterissä olevan hienoa, kuinka luontokappaleet ovat hiljalleen tehneet paluuta Chicagojokeen. Hänen mukaansa aikaisemmin saastunutta jokea on siivottu, ja joelle on esimerkiksi istutettu alueelle kotoperäisiä kasveja.