Testissä OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Edullisemman hintaluokan uutuus OnePlus Nord CE 3 Lite 5G on edullinen ja ominaisuuksiltaan monipuolinen älypuhelin. Laite tarjoaa verrattain suuren 6,72 tuuman näytön Full HD+ -tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella, mikä takaa sulavan käyttökokemuksen. Näytön laatu on hyvä, vaikka ei OLED-teknologian tasolle ylläkään. Puhelimessa käytetään Qualcomm Snapdragon 695 -järjestelmäpiiriä, joka yhdessä 8 gigatavun RAM-muistin ja 128 gigatavun tallennustilan kanssa tarjoaa varmasti monille ihan riittävän suorituskyvyn arkikäyttöön.

Kamerajärjestelmässä on peräti 108 megapikselin pääkamera, joka tuottaa kohtalaisen hyviä kuvia erityisesti hyvässä valaistuksessa, mutta hämärässä kuvien laatu selvästi heikkenee. Ultralaajakulmakameraa laitteessa ei ole, ja kahden megapikselin makro- ja syvyyskamerat jäävät nekin lähinnä lisävarusteiksi ilman merkittävää käyttöarvoa. Videokuvaus on rajoitettu 1080p 30 fps -laatuun, mikä jää jälkeen monista kilpailijoista. Samalla voidaan kuitenkin miettiä kuinka moni kuvaa esimerkiksi perhevideoitaan 4K-laadulla.

Kuva: OnePlus Nord CE 3 Lite 5G
Kuva: OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G erottuu erityisesti akkukestollaan. Sen 5 000 mAh akku kestää peräti 36 tuntia, ja 67 watin pikalataus täyttää akun varsin nopeasti. Puhelimen rakenteessa on käytetty muovia, mikä vaikuttaa laitteen kestävyyteen. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 13, joka yhdistettynä OnePlusin OxygenOS 13.1 -käyttöliittymään tarjoaa sulavan ja miellyttävän käyttökokemuksen. Päivitystuki on luvattu kahdeksi vuodeksi Android-versioille ja kolmeksi vuodeksi tietoturvapäivityksille.

329 euron hinnan puolesta OnePlus Nord CE 3 Lite 5G on kilpailukykyinen vaihtoehto, vaikka jääkin hieman jälkeen joistain ominaisuuksistaan, kuten kameroiden monipuolisuudesta ja suorituskyvystä. Tämä tekee OnePlus Nord CE 3 Lite 5G -puhelimesta varteenotettavan vaihtoehdon käyttäjille, jotka etsivät edullista puhelinta hyvällä akkukestolla ja suurella näytöllä, mutta eivät tarvitse huippuluokan kamerajärjestelmää tai suorituskykyä.