Viranomaiset muistuttavat: Ajokorttikuvassa ei saa poseerata alastomana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Passia, ajokorttia ja muita henkilöllisyystodistuksia varten otettuja kuvia varten on laadittu eri maissa tarkat ohjeet. Viranomaiset ovat Yhdysvalloissa muistuttaneet kansalaisia pitämään vaatteet päällä ottaessaan kuvia viralliseen käyttöön.

Georgian osavaltion ajokorttilupapalvelu julkaisi Facebookissa jokseenkin yllättävän tiedotteen. Siinä kerrotaan, ettei henkilökortteja varten otettavissa kuvissa saa olla alasti. Palvelusta ei kerrottu, kuinka paljon epäasialliseksi luokiteltuja kuvia järjestelmään on syötetty.

– Huomio, rakkaat digiajan ihmiset! Muistakaa ottaa kuvianne vaatteet päällä digitaalista ajokorttia ja henkilöllisyystodistuksia varten. Skoolataan virtuaalilasejamme tulevaisuutta varten. Kippis teknologialle ja asioiden siveellisenä pitämiselle, julkaisussa luki.