Näin vähennät stressiä – 8 helppoa tapaa

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Stressin tiedetään vaikuttavan todella kokonaisvaltaisesti ihmisten hyvinvointiin. Se käy nopeasti ihmisten vastustuskyvyn kimppuun ja antaa näin ollen nopeasti otollisen kasvualustan erilaisille tulehduksille. Poosh-hyvinvointisivusto listasikin nyt asiat, joiden avulla stressiä vastaan pystyy taistelemaan ja miten sitä voi vähentää.

1. Rajoita sosiaalisen median käyttöä Negatiivisten uutisten lukeminen ja jatkuva muihin ihmisiin vertailu ei tee mielenterveydelle hyvää.

2. Ole läsnä Kun huomaat murehtivasi tulevaisuudessa tapahtuvia ja tulevia asioita, pysähdy ja hengitä syvään. Yritä keskittyä siihen, että olet läsnä juuri tässä hetkessä.

3. Aseta rajoja Älä tee muiden ihmisten mieliksi jatkuvasti asioita, jotka eivät sinusta tunnu hyvältä. Opettele sanomaan ei.

4. Liiku Liikkuminen pitää mielen virkeänä ja taistelee stressiä vastaan.

5. Opettele antautumaan Opettele hyväksymään tilanteiden laita, johon et pysty omilla toimillasi vaikuttamaan. Älä murehdi asioita, joita et pysty muuttamaan.

6. Harjoita kiitollisuutta Mieti joka päivä asioita, joista olet kiitollinen ja jotka ovat elämässäsi hyvin.

7. Hakeudu aurinkoon Auringon valo parantaa mielialaa ja ulkona liikkuminen yleensä rauhoittaa mieltä ja auttaa keskittymään.

8. Kirjoita Kirjoita omat huolenaiheesi ylös. Tämä auttaa monia konkretisoimaan asiat, joista on huolissaan ja päästämään niistä irti sen verran, että ne eivät pyöri mielessä jatkuvasti.