Testissä Oppo Find X5 5G – houkutteleva hintaluokassaan

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

OnePlus-puhelimet ovat jo tuttuja monille suomalaisille kuluttajille, mutta nyt myös sen emobrändi Oppo on tuonut Suomen markkinoille kaksi laitettaan. Huhtikuun lopulla myyntiin tulivat nimittäin Oppo Find X5 ja Oppo Find X5 Pro, joista ensin mainittu on nyt Staran testissä. Reilu vuosi sitten valmistetussa 5G-laitteessa on 6,55 tuuman ja 2400×1080 pikselin OLED-näyttö, jossa on Full HD+ -tarkkuus ja 120 hertsin virkistystaajuus. Suoraan pakasta vedettynä laitteen näyttö toimii isollakin kuormalla hyvin ja värit ovat miellyttävät.

Käsituntuma Oppo Find X5 -laitteeseen on OnePlussan puhelinten tavoin hyvä, koska pitkä ja kapea muoto sopii ainakin omaan käteen paremmin kuin monien muiden valmistajien leveät laitteet. Puhelimen takaosan mattapinta tarjoaa hyvän otteen ja estää sormenjälkien näkymisen, mutta mattapintaan tulee käytössä pysyviä jälkiä, joita ei saa pyyhittyä pois. Laitteen pakkauksessa tulee kuitenkin mukana ohut musta silikoninen suojakuori, jolla ongelma ratkeaa ja laite luistaa muutenkin vähemmän kädessä.

Oppo Find X5
Oppo Find X5
Oppo Find X5

Käytössä laite yllättää positiivisesti hintaluokkaansa nähden varsin onnistuneilla kameroilla. Hasselbladin logoilla varustetussa puhelimessa on 50 megainen pääkamera, samankokoinen ultralaajakulma ja 13 megan telekamera. Selfie-otoksia varten puhelimesta löytyy 32 megan etukamera. Pääkameran puute on vain kaksinkertainen optinen zoomi, mutta tässä hintaluokassa se voidaan katsoa riittäväksi, kun kuvien laatu on muuten hintaluokan parhaimmistoa. Hasselbladin lisäksi kuvien laadusta vastaa MariSilicon-prosessori. Ohjelmistossa on havaittavissa hieman hidastelua, kun kuvia otetaan paljon peräkkäin ja samalla kuvan zoomausta muutetaan.

Kuva: Oppo Find X5

Videokuvauksessa laitteen kuvanvakautus toimii normaalisti ja poistaa käden pienet tärinää, mutta pääkameran Ultravakaa Pro -ominaisuus parantaa videokuvan vakautta merkittävästi ja riittää vakauttamaan jopa nopean kävelyn tuomaa tärinää. Tämä on mainio ominaisuus, jos tarkoituksena on kuvata videoita. Valokuvien kohdalla vain kaksinkertainen optinen zoomaus ei yleensä riitä, jos tavoitteena on saada teräviä kuvia kaukana olevista kohteista. Mikäli tarkoituksena on kuitenkin kuvata läheltä, ei tätä ongelmaa ole.

Oppo Find X5 sisältää 4 800 mAh akun, joka latautui testissä lähes tyhjästä täyteen noin 40 minuutissa. Latausnopeudessa 80 watin langallinen SuperVOOC-lataus ja 30 watin langaton AirVOOV-lataus ovat siis varsin hyvällä tasolla. Nopea lataus onkin tarpeen, sillä akku kestää aktiivisessa käytössä hädin tuskin koko päivän. Se on liian vähän, jos laturia täytyy kantaa mukana. Näiden lisäksi laitteessa on 10 watin käänteinen langaton lataus. Oppo Find X5 Pro -mallissa on IP-luokitus 68, eli se kestää jatkuvan upotuksen yli metrin syvyyteen. Edullisemmassa versiossa ei kuitenkaan ole lainkaan IP-luokitusta, joten se ei ole virallisesti vedenkestävä.

599 euron hintainen Oppo Find X5 on varustettu 8+256 gigan muistilla ja 799 euron hintainen Oppo Find X5 Pro on varustettu 12+256 gigan muistilla. Vuosi sitten maailmalla julkaistun laitteen edullinen hinta on ominaisuuksiin nähden erittäin kilpailukykyinen. Varsinkin, kun tässä edullisemmassa mallissa kameroista ei ole kovin paljon tingitty. Ahkeralle somettajalle Oppo Find X5 on ehdottomasti tutustumisen arvoinen laite.