Joe Bidenin Suomen-vierailu voi johtaa yllättäviin tilanteisiin – varaudu tarkastuksiin sisärajoilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden vierailee heinäkuussa Suomessa. Vierailu tulee näkymään Helsingissä ja Suomen sisärajoilla muun muassa tehostettujen turvajärjestelyjen muodossa. Tarkastuksiin on syytä varautua esimerkiksi satamissa ja lentokentillä.

Rajavartiolaitoken mukaan rajavalvonta palautetaan Suomen sisärajoille tilapäisesti Bidenin vierailun ajaksi. Sisärajalla tarkoitetaan Schengen-maiden välisiä rajoja. Valtioneuvoksen päätöksellä sisärajavalvonta palautetaan 8.-15. heinäkuuta lento- ja vesiliikenteen rajanylityspaikoille ja Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisten maarajojen rajanylitysspaikoille.

Sisärajoilla ei normaalioloissa ole rajatarkastuksia. Rajavalvonta ei kuitenkaan Bidenin vierailunkaan aikaan kohdistu kaikkiin matkustajiin. Sitä kohdennetaan viranomaisen arvion perusteella.

Joe Biden osallistuu Suomessa Sauli Niinistön isännöimään Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen huippukokoukseen. Helsingin poliisi on pyytänyt vierailun ajaksi lisäapua muilta asemilta. Presidentin saattueiden kulkureitit tulevat puolestaan vaikuttamaan pääkaupungin liikenteeseen.