Piirakansyöntikilpailussa ei saanut käyttää käsiä – voittajan suoritus näkemisen arvoinen

Ruoka · Tim Isokivi

Erilaiset syöntikilpailut ovat Yhdysvalloissa suosittu tapa viettää maan itsenäisyyspäivää. Floridassa päivää juhlistettiin piirakansyöntikilpailun merkeissä. Käsien käyttö oli kielletty, joten touhu meni sotkuiseksi.

Key Lime Pie Championship järjestettin Key Westissä, limettipiiraan kotiseudulla. Kilpailijoiden tehtävänä oli syödä halkaisijaltaan noin 23 sentin kokoinen piiras käyttämättä lainkaan käsiä. Käytännössä piirakkaa siis hotkittiin upottamalla kasvot kermaiseen herkkuun.

Kilpailun voitti Iowan osavaltiosta kotoisin oleva 38-vuotias Joshua Mogle. Hän onnistui syömään piiraan 3 minuutin ja 35 sekunnin ajassa. Kilpailijoita oli yhteensä 24.

– Syö, syö, syö… Suussani on aina piirasta, Mogle kuvaili strategiaansa AP-uutistoimiston mukaan.