Nyt se varmistui – pelijätti Sega ostaa Rovion

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilaisen pelijätti Segan kerrottiin keväällä suunnittelevan Angry Birds -peleistä tunnetun suomalaisen Rovion ostamista. Nyt kauppa on edennyt. Asia ilmeni Rovion tiedotteesta.

Rovion pörssitiedotteen mukaan Sega on saanut ostotarjoukseensa hyväksynnät, jotka vastaavat 96,3 prosenttia Rovion osakekannasta. Koska tarjouksen toteuttamisedellytykset ovat täyttyneet, toteutuvat kaupat.

Segan huhtikuussa tehdyn ostotarjouksen ehtona oli, että vähintään 90 prosenttia Rovion osakekannasta hyväksyisi sen. Rovion tiedotteen mukaan Sega maksaa ostotarjouksen hyväksyneille osakkeenomistajilta arviolta 17. elokuuta. Osake- tai optiohaltijoille, jotka eivät ole hyväksyneet tarjousta, on myönnetty lisäaikaa 25. elokuuta asti.

Segan Rovio-kauppojen tavoitteena on laajentaa yhtiön kasvua mobiilipelien kentällä. Rovio on tullut tunnetuksi erityisesti valtavan suosion maailmalla saavuttaneista Angry Birds -peleistään. Sega puolestaan tunnetaan Nintendon ohella yhtenä videopelialan pisimpään toimineista yhtiöistä.