Museokortti suositumpi kuin koskaan – heinäkuussa puoli miljoonaa käyttökertaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat vinguttaneet Museokorttia jo nyt enemmän kuin koko viime kesänä yhteensä. Heinäkuu rikkoi aiempien vuosien ennätykset: kuukauden aikana Museokorttia käytettiin huimat 470.000 kertaa, joka on 40 prosenttia enemmän viime vuoteen verrattuna.

– Kesällä museoissa käydään perinteisesti paljon, mutta tämän kesän kävijämäärät ovat ylittänet kaikki odotukset. Väkeä vetää paitsi suuret museotapaukset, kuten Kiasman Tom of Finland, Ateneumin Albert Edelfelt ja Designmuseon Kustaa Saksi, mutta myös pienemmät ja erikoisemmat kohteet ympäri maan. Kun kohteita on 370, löytyy kesäreiteiltä aina uutta koettavaa, kertoo Museokortin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marjo Vänttinen.

Museokortilla vierailtavia kohteita on jo lähes 370 eri puolilla Suomea. Museokortilla saa sekä sisäänpääsyn museoihin että alennuksia hotelleista, ravintoloista ja muista yhteistyökumppaneiden palveluista. Museokortti-järjestelmän tuottamat tulot palautetaan suomalaisille museoille kävijämäärien perusteella, eikä järjestämällä ole museoalan ulkopuolisia edunsaajia.