Parturikampaaja-Mikko tekee vapaaehtoistyötä – leikkaa kodittomien hiuksia

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pelastusarmeijan Castréninkadun yksikkö tarjoaa tilapäisasuminen asunnottomaksi jääneille tuen tarpeessa oleville helsinkiläisille Helsingin Kalliossa. Luovan työn moniammattilainen, 29-vuotias helsinkiläinen Mikko Hassinen on tehnyt yksikössä vapaaehtoistyötä jo usean vuoden ajan leikkaamalla asiakkaiden hiuksia ilmaiseksi. Hän on itseoppinut.

– Aloin leikkaamaan kolmen veljeni ja ystävieni hiuksia kymmenisen vuotta sitten. Katselin YouTubesta hiustenleikkuututoriaaleja ja sen myötä opin, miten sitä tehdään. Se oli tällainen yhteinen harrastus, Mikko toteaa.

Mikko alkoi miettiä aikoinaan, miten hän voisi yhdistää harrastuksen ja hyväntekeväisyyden. Hän googletti vapaaehtoispaikkoja Helsingissä, ja Pelastusarmeijan kotisivut tulivat vastaan. Mikko vierailee yksikössä noin kahden viikon välein. Tällä hetkellä ei ole kiinteää päivää, se menee Mikon arkielämän aikataulun mukaan. Kerrallaan hän on paikalla tunnin puolitoista, jona aikana hän ehtii leikata 4–5 asiakkaan hiukset.

– Otin yhteyttä ja kerroin, että olisi mukavaa tehdä hyväntekeväisyystyötä. Tiedustelin tarvetta, ja he toivottivat tervetulleeksi tänne Castréninkadun yksikköön Kalliossa. Tämä oli heti alkujaan omannäköinen juttu, itselleni hauskaa ja antoisaa.

Pelastusarmeija tarvitsee hyviä tyyppejä avuksi tekemään hyväntekeväisyystyötä, auttamaan ihmisiä. Myös erilaisiin keräyskampanjoihin tarvitaan vapaaehtoisia, erityisesti joulupatavahteja.