Juuston hintaennätys rikki – sinihomejuusto myytiin hurjalla summalla

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laadukkaasta ja vaativissa olosuhteissa valmistettavasta juustosta voi jutua maksamaan suuria summia. Nyt Espanjassa on rikottu juuston kansainvälinen hintaennätys.

Guillermo Pendasin perheyrityksen valmistama Cabrales-sinihomejuusto voitti Las Arenasissa järjestetyn 51. vuosittaisen Cabrales-juustokilpailun. Voittajajuusto myytiin jälkikäteen 30 000 euron hintaan. Sen osti Independent-lehden mukaan ravintoloitsija Ivan Suarez.

Cabrales-juustoa valmistetaan Espanjan Asturiassa Picos de Europa -vuorilla. Juustoa kypsytetään kuukausien ajan paikallisissa luolissa. Cabralesin kilohinta on tyypillisesti 35-40 euroa. Edellinen juuston myyntiennätys rikottiin vuonna 2019. Myös tuolloin ennätyshinnan maksoi Ivan Suarez, joka osti kiekollisen Cabrales-juustoa 20 500 eurolla.