Viiniharrastajat löysivät uuden suosikin – portugalilaiset viinit nostivat suosiotaan elokuussa

Ruoka · Tim Isokivi

Alkon litramyynti laski elokuussa. Elokuun myyntitiedotteen mukaan myynti oli noin 2,8 prosenttia pienempää vuoden 2022 samaan ajanjaksoon verrattuna. Portugalilaisten viinien kysyntä kuitenkin nousi.

Alkon mukaan viinien myynti laski 2,5 prosenttia, väkevien 2,2 prosenttia, panimotuotteiden 5,6 prosenttia ja alkoholittomien 13,4 prosenttia. Valkoviinin myynti laski 2,5 prosenttia, kuohuviinien 9,3 prosenttia ja roseeviinien 11,2 prosenttia. Sen sijan punaviinien myynti nousi 1,9 posenttia.

Alkon mukaan punaviinien kasvua siivittivät Chile ja Portugali, joista jälkimmäisen myynnissä nousua oli 9,1 prosenttia. Portugali ohitti punaviinien myynnissä jo naapurimaa Espanjan. Tuotepäällikkö Timo Tossavaisen mukaan portugalilaisten valkoviinien myynti puolestaan lähes kaksinkertaistui elokuussa.

– Italian asema toiseksi suosituimpana punaviinimaana ei ainakaan vielä ole uhattuna, mutta Espanja on jo joutunut taipumaan naapurimaalleen sekä elokuun että koko alkuvuoden myyntilitroissa, Tossavainen kertoo tiedotteessa.

– Viiniharrastajat nauttivat löytäessään uusia makuja ja lajikkeita, ja näitä Portugali tarjoaa runsain mitoin, tuotepäällikkö jatkaa.