Viikon sää vaihtelee rajusti – Lapissa lunta, etelässä lämpöä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuluvan viikon säässä voi näkyä melkoista vaihtelua Suomen pohjois- ja eteläosien välillä. Maahan on ennustettu niin lumisateita kuin lähes kesäisiäkin lämpötiloja.

Suomeen viikonloppuna vaikuttanut mtalapaine väistyi Forecan mukaan sunnuntaina. Maanantaina sää oli suuressa osassa maata aurinkoinen ja poutainen. Tiistaina etelänpuoleinen tuuli tuo maan etelä- ja keskiosaan lämmintä ilmaa, kun taas pohjoisessa on huomattavasti viileämpää.

Tiistaina ja keskiviikkona Lappissa voi sataa räntää tai lunta. Lähestyvä matalapaine voimistaa sateita, minkä seurauksena lunta saattaa sataa Lapissa keskiviikon vastaisena yönä jopa pyryttämällä. Ajokeli voi olla näin ollen huono.

Torstaina ja perjantaina päivälämpötilat voivat nousta etenkin etelässä jopa 20 asteen paikkeille. Sään odotetaan olevan laajalti aurinkoista, mutta Lappiin edustetaan runsasta pilvistyyttä ja 5-15 asteen lämpötiloja. Viikonloppuna Suomeen on saapumassa uusi voimakas matalapaineen keskus mukanaan sadetta ja voimakasta tuulta.