Dingo-elokuvan näyttelijät paljastettiin – kuvaukset alkoivat Porissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Porista ponnistaneen suomirockin suosikkiyhtye Dingon tarina tuodaan valkokankaalle. Yhtyeestä kertovan Levoton Tuhkimo -elokuvan päärooleja, eli Dingon jäseniä esittävät näyttelijät on nyt paljastettu.

Levottoman Tuhkimon pääroolia, Pertti ”Nipa” Neumannia esittää Saku Taittonen. Teatterikorkeakoulussa opiskeleva Taittonen on nähty muun muassa Helsingin Kaupunginteatterin Nimetön-näytelmässä sekä tv-sarjassa Helsinki-Syndrooma.

Pepä näyttelee Alvari Stenbäck, Eveä Mauno Terävä, Peteä Samuel Kujala, Jonttua Emil Kihlström ja Quuppaa Valtteri Lehtinen. Nipan tyttöystävän Marikan roolissa nähdään Ronja Keiramo. Lisää näyttelijäjulkistuksia on tulossa myöhemmin.

– Dingo-ilmiö tuo tietenkin näyttelijätyöhön painetta. En ole kuitenkaan tekemässä suoranaista imitaatiota Nipasta. Omaksun toki hänen ulkokuortaan, tapojaan ja maneereitaan. Draama syntyy kuitenkin kulissien takaisista tapahtumista, päähenkilön arjesta ja ihmissuhteista, ja sen tulen suodattamaan oman tulkintani kautta, Taittonen kertoo tiedotteessa.

Hanna Lievonniemen käsikirjoittaman elokuvan ohjaa Mari Rantasila. Levottoman Tuhkimon kuvaukset alkoivat Porissa 19. syyskuuta, ja elokuvaa kuvataan syksyllä myös Helsingissä. Ensi-ilta on luvassa syksyllä 2024.