Kaleva: Tiskikone syttyi tuleen Kalajoella – pelastuslaitokselta tärkeä muistutus

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pelastuslaitos sai keskiviikkona hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Kalajoella. Käytössä ollut tiskikone oli syttynyt palamaan Koivukujalla sijaitsevassa kodissa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Palo sammutettiin paikalle saapuneen palokunnan yksikön toimesta, eivätkä liekit ehtineet levitä. Tilanteesta ei koitunut henkilövahinkoja. Omakotitalon kerrotaan kuitenkin kärsineen jonkin verran savuvahingoista, jota muodostui tiskikoneen muovin ja eristeen palaessa.

– Koneita pitää käyttää valvotusti. Se pelasti tässäkin tapauksessa. Jos kauppaan tai lenkille olisi lähdetty, kotona olisi voinut olla isompi tilanne odottamassa, muistutti päivystävä palomestari Jarmo Mustapää Kalevalle.

Kyseessä oli jo toinen vastaavanlainen tapaus lyhyen ajan sisällä. Myös Seinäjoella syttyi astianpesukone palamaan rivitaloasunnossa edellisen viikon torstaina. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos sammutti palon, eikä henkilövahinkoja koitunut.