Puutarhuri kasvatti lähes yhdeksänkiloisen sipulin – ennätys rikki?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa on hämmästelty sipulia, joka riittäisi kokonsa puolesta tuomaan makua koko viikon aterioihin. Guernseyn saarella asuva puutarhuri kasvatti lähes yhdeksänkiloisen sipulin. Sen uskotaan rikkoneen maailmanennätyksen.

Gareth Griffinin puutarhassa kasvanut sipuli painaa hurjat 8,97 kiloa. Jättiläismäistä sipulia esiteltiin Harrogate Autumn Flower Show -kasvitapahtumassa. Tapahtuman yhteydessä järjestetään suurikokoisten kasvisten kilpailu.

Tapahtuman järjestäjien mukaan Griffinin sipuli on todennäköisesti maailman suurin. Virallinen maailmanennätys kuuluu toistaiseksi brittiläisen Tony Gloverin vuonna 2014 kasvattamalle 8,5 kilon painoiselle sipulille. Todisteet Griffinin jättiläissipulista toimitetaan Guinnessin ennätystenkirjan tuomaristolle.

Sky News -uutissivuston mukaan tapahtumassa oli esillä myös muun muassa jättimäisiä kaaleja, punajuuria ja kesäkurpitsoita. Palkittujen joukossa oli muun muassa 102 kilon painoinen kurpitsa.