Tarvitsetko motivaatiota treenaamiseen kesän jälkeen? Tässä kuusi vinkkiä

Fitness Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni menettää hauskan kesän jälkeen motivaation kuntoiluun. Syksyn tullen sää viilenee ja illat pimenee, minkä vuoksi monet hakevat lohtua ja hyvää mieltä mielenkiintoisista sarjoista ja elokuvista, joita voi katsella lämpimän viltin alla hyvän syötävän kera.

Pienen tauon pitäminen säännöllisestä liikkumisesta on yleistä, mutta mikäli omiin rutiineihin haluaa päästä uudelleen kiinni, kannattaa motivaatiota ruokkia eri keinoin. Healthista-sivusto luetteli kuusi tapaa, jotka voivat auttaa ihmisiä pääsemään takaisin treenaamisen pariin.

1. Tee treeniohjelmaan muutoksia Et voi tauon jälkeen jatkaa siitä mihin jäit vaan treeniohjelmaa täytyy säätää aluksi hieman kevyemmäksi.

2. Vaihda treenimuotoa Pienen tauon jälkeen on hyvä palata liikkumisen pariin esimerkiksi uuden motivoivat treenimuodon tai harrastuksen merkeissä.

3. Treenaa ystävän kanssa Ala liikkumaan ystäväsi kanssa ja sovi esimerkiksi yhteisiä lenkkejä tuleville päiville. Ystävän kanssa ennalta sovitut treenit on vaikeampi perua.

4. Pukeudu treenivaatteisiin ennalta Urheiluvaatteet lisäävät motivaatiota ja saavat asennoitumaan tulevaan treeniin.

5. Muista nesteytys Juo vähintään puoli litraa vettä hieman ennen kuntoilusuorituksen alkua. Se auttaa vähentämään raskasta ja voimatonta oloa lihaksissa.

6. Aseta realistisia tavoitteita Aseta itsellesi tavoitteita, jotka pystyt saavuttamaan. Niiden saavuttaminen auttaa pitämään motivaatiota yllä ja asettamaan tulevaisuuteen jälleen uusia tavoitteita.