Ex-asianajaja salakuljetti huumeita vankilaan – kuorrutti asiakirjat huumeilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Eläkkeellä oleva asianajaja, 77-vuotias Ronald Lewis, on saanut syytteet huumepaperien toimittamisesta Harris Countyn vankilaan Yhdysvalloissa. Valitettavasti asiakirjat ovat aiheuttaneet ainakin kahden vangin kuoleman. Lewisilla oli hallussaan 11 arkkia huumeilla kyllästettyä paperia, kun hänet pidätettiin perjantaina 17. marraskuuta Harris Countyn vankilassa.

Oikeuden asiakirjojen mukaan ainakin kaksi vankia kuoli Lewisin vankilaan tuomien aineiden seurauksena ja useat muut vangit ilmoittivat saaneen vakavia sivuvaikutuksia. Poliisin tutkinnan mukaan asiakirjat naamioitiin laillisiksi posteiksi tai muunlaisiksi oikeudellisiksi asiakirjoiksi. Niissä oli kuitenkin reilusti huumausaineita kyllästettynä.

– Lewis vieraili 14 vangin luona heinäkuusta 2023 marraskuuhun 2023. Tutkinnan aikana noin 154 paperiarkkia on epäilty olleen huumausaineilla päällystetty ja sittemmin myös takavarikoitu, poliisi kertoo Fox 26 -uutiskanavalle.

Vankila on tiukentanut useita turvatoimia huumekuolemien jälkeen.