Päiväkirjan kirjoittamisella monia hyötyjä – tässä niistä viisi

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Päiväkirjan kirjoittamisella on monia hyötyjä niin henkisen kuin fyysisenkin hyvinvoinnin kannalta. Päiväkirja auttaa hallitsemaan ja jäsentelemään omia tuntemuksia ja ajatuksia. Moni kokee päiväkirjan kirjoittamisen myös hyödyllisenä tapana harjoittaa kiitollisuutta.

Päiväkirjan kirjoittamisen voi aloittaa koska tahansa. Helpoin tapa ottaa kirjoittaminen osaksi omaa arkea, on aloittaa omien ajatusten kirjoittaminen ylös joka päivä samaan aikaan. Healthista-sivusto listasi viisi suurinta hyötyä, joita ihmiset kokevat päiväkirjan kirjoittamisesta.

1. Kirjoittaminen voi auttaa ratkaisemaan jokapäiväisiä ongelmia.

2. Päiväkirjan pitäminen voi auttaa masennuksen, alakulon ja ahdistuksen kanssa.

3. Päiväkirjan kirjoittaminen voi vahvistaa tunnetta siitä, että mieli ja keho toimivat hyvässä yhteydessä toisiinsa.

4. Kirjoittaminen voi kirkastaa elämäsi suunnan ja tarkoituksen.

5. Päiväkirjan pitäminen voi tehdä sinusta onnellisemman ja tuotteliaamman.