Tutkimus: Liikunta auttaa pariskuntien intiimielämään

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Pariskuntien intiimi elämä voi parantua niin yksinkertaisella asialla kuin lenkkeilemällä. Terveydenhuollon huippuasiantuntijat ovat väittäneet, että kuntoharjoitukset, kuten lenkkeily ja uinti, voivat piristää pariskuntien makuuhuoneen toimintaa merkittävästi.

Liikunnalliset aktiviteetit, kuten juoksu, pyöräily ja uinti, voivat olla afrodisiakki pariskunnille, jotka haluavat parantaa rakastelunsa laatua. Afrodisiakki tarkoittaa libidoa, eli seksuaalisia haluja kohentavaa lemmenrohtoa tai mielihyvähormonien kemiallisia reaktioita kehossa lisääviä asioita. Kuntoharjoittelu parantaa verenkiertoa ja lisää testosteronia, jotka vaikuttavat kiihottumiseen sekä miehillä että naisilla.

Fyysisen rasituksen aiheuttamat endorfiinit saavat ihmiset oikeanlaiseen tunnelmaan ja peittoavat väsymyksen. Sitten intiimi toiminta pääsee etusijalle nukkumisen sijaan.

– Rakastelun todennäköisyys on suurempi miehillä ja naisilla, jotka ovat kohtalaisen aktiivisia fyysisesti vähintään kerran viikossa. Energinen olo voi vaikuttaa ihmisten seksuaalisiin haluihin, ja parempi kunto voi myös parantaa itseluottamusta sänkypuuhissa, professori Amanda Daley Loughboroughin yliopistosta sanoi Daily Mailin mukaan.