Pohjois-Koreassa sallitaan vain tietynlainen hiustyyli – kaljuuntuminen on aiheuttanut ongelmia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Diktaattori Kim Jong Unin luotsaama Pohjois-Korea on kärsinyt oudosta ongelmasta. Hänen kansakuntansa nimittäin kaljuuntuu ennätysvauhtia. Tämä tuottaa ongelmia lainsäädännön noudattamisessa, sillä maassa saa olla ihmisillä ainoastaan 15 erilaista hiustyyliä.

Radio Free Asian (RFA:n) julkaiseman keskusteluohjelman mukaan ilmiö näyttää johtuvan useista syystä. Hiusten lähtemistä vauhdittavat erilaiset infektiot sekä paikallisten hygieniatuotteiden rajut kemikaalimäärät. Etelään paennut pohjoiskorealainen lääkäri Choi Jeong Hoon selitti, että paikallisten ei ole helppoa löytää mietoja kosmetiikkatuotteita. Hoon toimii nyt vanhempana tutkijana Korean yliopiston Public Policy Research Institutessa Soulissa.

– Tavallisilla kansalaisilla ei ole varaa huolehtia hiustenlähdöstä, hän selitti RFA:lle ja lisäsi, että keskivertokansalaisen hoitokustannukset ovat liian suuret, eivätkä ne useinkaan ole kovin tehokkaita