Kuukausiennuste lupaa talvista joulukuuta – joulun alla mahdollisesti käänne

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuore kuukausiennuste lupaa joulukuulle talvista ja tavanomaista kylmempää säätä. Sääpalvelu Forecan mukaan kuitenkin myös mahdollista, että sää lauhtuu juuri jouluksi.

Euroopan keskipitkien sääennusteideiden keskuksen mukaan nyt meneillään olevan viikon keskilämpötilat ovat jopa 2-10 astetta keskimääräistä kylmempiä. Joulukuun 11. päivä alkavasta viikosta ennustetaan Suomessa 2-3 astetta tavanomaista kylmempää.

Jouluaaton viikon ennusteet ovat vaihdelleet kuukausiennusteissa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että säässä voi olla edes uusi käänne ennen joulua. Vielä ei ole varmuutta, onko joulu valkea koko maassa.

– Tämän hetken ennusteen mukaan viikkojen keskilämpötilat ovat Suomessa laajalti lähellä ajankohdan keskiarvoja 18. ja 25. joulukuuta alkavilla viikoilla. Jouluaaton viikolla Lapissa voi olla paikoin hieman keskimääräistä lämpimämpää, Forecan meteorologi Joanna Rinne kertoo.

– Näyttää mahdolliselta, että 18. joulukuuta alkavalla viikolla sää voisi olla Suomessa, erityisesti maan eteläosassa ajoittain myös lauhaa. Itse jouluaaton sää voi kallistua kuitenkin lauhaan, kylmään tai tavanomaiseen suuntaan; se ei ole kuukausiennusteesta tarkemmin nähtävissä, Rinne jatkaa.