Joulumatkustus on lähes koronaa edeltävällä tasolla – yleisin matkasairaus selvitettiin

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksesta johtuen suomalaisten ulkomaille matkustaminen väheni useamman vuoden ajaksi. Nyt If Vakuutus on tiedottanut, että matkustelu on noussut lähes koronaa edeltävälle tasolle siitäkin huolimatta, että matkustamisen kustannukset ovat myös nousseet.

Matkustamisen mukana myös matkailuun liittyvät sairaudet ovat lisääntyneet. Ifin matkavakuutustilastoista on käynyt ilmi, että yleisin matkustajien sairastama tauti on turistiripuli. Turistiripulista koituu keskimäärin 1 200 euron hoitokustannukset.

Ifin henkilöasiakkaiden matkavahinkotilastoista kävi ilmi, että eniten ulkomailla ohjataan matkailijoita lääkäriin vatsataudin vuoksi. Sen jälkeen yleisimpiä lääkäriin johtavia syitä ulkomailla ovat korvatulehdus, korona, flunssa, virtsatietulehdus sekä keuhkokuume.

Tilastoista kävi myös ilmi suosituimmat joulumatkakohteet, joissa suomalaisille sattui eniten matkavahinkoja. Kärkiviisikossa oli Espanja, Suomi, Thaimaa, Itävalta ja Indonesia. Matkustamisessa kannattaa kiinnittää huomiota perusasioihin välttääkseen sairastumisen. Kannattaa pestä hyvin käsiä ja harkita tarkkaan mitä ja missä syö.