Tältä näyttää joulun menoliikenteen sääennuste – lumisateita ja kehnoa ajokeliä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulun ajan sääennuste alkaa hiljalleen tarkentua. Joulua kohti edetään näillä näkymin vaihtelevassa säässä, ja varsinkin joulun menoliikenteessä saa olla tarkkana. Forecan mukaan odotettavissa on runsastakin lumisadetta ja kehnnoja ajokelejä.

– Joulun menoliikenteessä kannattaa perjantaina ja lauantaina varautua osassa maata huonoon ajokeliin lumisateiden vuoksi. Joulun ennusteen yksityiskohtiin liittyy vielä jonkin verran epävarmuuksia, kertoo meteorologi Joonas Koskela Forecan ennusteessa.

Sää kylmenee keskiviikon aikana koko maassa, ja pohjoisessa pakkasta voi olla torstaina jo 20-30 astetta. Maan etelä- ja keskiosaan leviää lumisadealue perjantain vastaisena yönä. Lunta voi sataa pyryttämällä puuskaisen itätuulen kera, Lapissa puolestaan jatkuu heikkotuulinen pakkassää.

– Tämän hetken ennusteissa lauantain lumikertymä vaihtelee suurimmassa osassa maata 1 ja 10 senttimetrin välillä. Joulunaikaan sunnuntaista tiistaille lunta voi kertyä vielä yhteensä saman verran lisää eri puolille maata, Koskela kertoo.