Aki Kaurismäen uusin elokuva ja Alma Pöysti saivat Golden Globe -ehdokkuudet

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aki Kaurismäen tänä vuonna ilmestyneelle Kuolleet lehdet -elokuvalle on sadellut kiitosta niin Suomessa kuin maailmallakin. Nyt elokuva ja sen pääroolia näyttelevä Alma Pöysti ovat saaneet Golden Globe -ehdokkuudet.

Kuolleet lehdet on ehdolla parhaan ei-englanninkielisen elokuvan sarjassa. Alma Pöysti on puolestaan ehdolla parhaan naisnäyttelijän palkinnon saajaksi musikaali- ja komediaelokuvien sarjassa. Hän on ehdokkaana sarjassa ainoana ei-yhdysvaltaisena tai brittiläisenä näyttelijänä Emma Stonen ja Margot Robbien kaltaisten tähtien rinnalla.

Golden Globe on yksi Yhdysvaltojen merkittävimmistä elokuva- ja televisioalan palkintogaaloista. Järjestyksessään 81. Golden Globe -gaala järjestetään Los Angelesissa 7. tammikuuta. Tapahtumassa on aikaisemmin ollut ehdolla vain vähän suomalaisia elokuvia.

Cannesin elokuvajuhlien tuomariston palkinnon voittanut Kuolleet lehdet on myös Suomen Oscar-ehdokas parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa. Kategorian viidentoista elokuvan lyhytlista julkistetaan 21. joulukuuta ja lopulliset hedokkuudet 23. tammikuuta.