Huijari esiintyi taas Anssi Kelana – vei fanilta tuhansia euroja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli sosiaalisessa mediassa saa yllättäen yhteenoton julkisuuden henkilön nimissä, on syytä olla tarkkana. Muusikko Anssi Kela on kertonut huijarin esiintyneen hänenä sosiaalisessa mediassa. Eikä kyseessä ole ensimmäinen kerta.

Kela muistutti Instagram-julkaisussaan parin vuoden takaisesta tapauksesta, jossa fani oli menettänyt ison summan rahaa hänen esiintyneelle huijarille. Nyt toinenkin fani oli joutunut samanlaisen huijauksen uhriksi. Huijauksissa tekijöille päätyi yhteensä kymmeniä tuhansia euroja.

– Molemmat vedätykset perustuivat täysin samaan tarinaan: minulle oli tulossa kultaharkkolähetys, jonka kuljetus- ja tullimaksut olisi pitänyt maksaa, mutta satuin juuri olemaan USAssa, josta käsin asiaa ei voinut hoitaa. Voisiko uusi ystäväni/rakkaani maksaa, Kela kirjoitti.

Huijari aloittaa keskustelun mukavana rupatteluna, kunnes viestittelyyn alkaa tulla tunnetta mukaan. Huijari on lähettänyt keskusteluun kuvia todistaakseen olevansa Kela itse. Ne ovat peräisin muusikon sometileiltä tai muualta verkosta.

Huijarit osaavat vedota tunteisiin niin hyvin, että absurdiltakin kuulostava tarina menee läpi. Molemmista tapauksista on tehty rikosilmoitus, mutta rahojen takaisin saaminen on epätodennäköistä. Kela kehottaakin ihmisiä olemaan valppaana epäilyttävien viestien suhteen.

– Jos silti uskot keskustelevasi oman suosikkiartistisi kanssa, niin pyydäpä numero, johon voit hänelle soittaa. Tai ehdota videopuhelua. Eikö olekin vähän outoa, kun nuo eivät jostain syystä onnistukaan?, Kela kirjoitti.