Kun jouluruoka kyllästyttää, kotiinkuljetukset lisääntyvät – nämä maistuvat joulun jälkeen

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulupöydän antimet maistuvat hyvin suomalaisille, mutta useamman päivän jälkeen jouluruoka voi alkaa kyllästyttämään. Tämä näkyy ruoan kotiinkuljetusten lisääntymisenä  välipäivien aikaan. Foodoran mukaan tilausten määrä laski tänä vuonna merkittävästi aatonaatosta lähtien.

Jouluaattona ruokia tilattiin jopa 88 prosenttia vähemmän kuin normaaleina päivinä. Joulupäivänä tilauksia tehtiin 37 prosenttia normaaliajankohtaa vähemmän. Kotiinkuljetusten määrä kuitenkin lisääntyy tapaninpäivänä. Tänä vuonna tilausmäärät lisääntyivät 20 prosentilla, ja vuonna 2022 vastaava luku oli peräti 39 prosenttia.

Tilanne normalisoituu hetkellisesti, kunnes tilanne muuttuu uutenavuotena. Uudenvuodenaattona tilauksia tehdään lähes 30 prosenttia vähemmän kuin normaalisti. Uudenvuodenpäivänä tilanne on päinvastainen, sillä tilausmäärät lisääntyvät jopa 60 prosentilla.

Juhlapäivien jälkeen selkeästi tilatuimpia tuotteita ovat omavalintainen pizza ja hampurilaiset. Vuonna 2022 pizza voitti täpärästi hampurilaisen joulun ja uudenvuoden tilauksissa. Asiakkaille ovat maistuneet joulun pyhinä myös kebab-annokset, intialaiset ruoat ja erilaiset salaatit.