Nainen valehteli sairastavansa syöpää – tuomissiin mojoviin sakkoihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Iowassa asuva parikymppinen nainen teeskenteli sairastavansa syöpää. Hän keräsi ihmisiltä rahaa ja huomiota kuvitteellisen haimasyöpädiagnoosin turvin, mutta jäi lopulta kiinni. Kerroimme huijauksesta aiemmin tänä vuonna ja hän sai nyt siitä tuomion.

Huijaukseen syyllistyneellä Madison Russolla ei koskaan ollut haimasyöpää, leukemiaa tai jalkapallon kokoista kasvainta, mikä oli kietoutunut hänen selkärankansa ympärille. Näitä sairauksia hän kuitenkin väitti sairastavansa. Hän huijasi ihmisiä TikTokissa, GoFundMessä, Facebookissa ja LinkedInissä. Yli 400 ihmistä lähetti hänelle lahjoituksia.

Russoa uhkasi 10 vuoden vankeusrangaistus, mutta lopulta nainen määrättiin maksamaan takaisin rikoshyötynä saamansa 39.000 dollaria ja lisäksi siihen päälle 1.370 dollaria sakkoa. Lisäksi nainen joutuu olemaan kolmen vuoden koeajalla, eikä saa syyllistyä sen aikana rikoksiin. Hänen tuomionsa sisältää myös 100 tuntia yhdyskuntapalvelua, Law & Crime uutisoi.

– Petit ystäväsi, perheesi, yhteisösi, muut syövän uhrit, hyväntekeväisyysjärjestöt ja tuntemattomat ihmise, joita traaginen tarinasi motivoi lahjoittamaan, tuomari John Telleen sanoi.

Madison Russo kosketti ihmisiä omalla tarinallaan sosiaalisessa mediassa, minkä lisäksi hän kävi kouluilla puhumassa ja antoi lehdille haastatteluita. Jonkin ajan kuluttua lääketieteen ammattilaiset antoivat poliisille vihjeitä siitä, että kyseessä saattaa olla huijaus. He olivat huomanneet, että naisen oireet ja hoidot ja taudinkulku eivät enää käyneetkään järkeen.