Kirjailija lopetti sarjamurhaajan romantisoimisen – teki nyt selviytymistarinan naisista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kirjailija Jessica Knollin uusin romaani sai inspiraationsa Ted Bundyn kahden sisarussisaren murhasta Florida State Universityssä vuonna 1978. Teoksen nimi on Bright Young Women sen mukaan, miten tuomari kuvaili aikanaan Ted Bundya. Tuomari sanoi sarjamurhaajalle, että Bundy oli ”bright young man”, eli valoisan tulevaisuuden omannut nuori mies, mikäli olisi vain valinnut elämässään toisin.

Ted Bundyn uskotaan tappaneen ainakin 30 naista ja hänet teloitettiin vuonna 1989. Miehestä on sittemmin tehty lukuisia artikkeleita, kirjoja ja elokuvia sekä sarjoja myös nykyaikaisiin suoratoistopalveluihin. Knoll tyrmistyi siitä, miten naisia murhannutta raakalaista romantisoitiin. Hän halusi tehdä Bundysta toisenlaisen teoksen, jossa pääosaan nousevat miehen kynsistä selvinneet naiset.

Teos seuraa kuvitteellista Pamela-nimistä opiskelijaa, joka näkee miehen pakenevan hänen opiskelija-asuntolastaan keskellä yötä. Myöhemmin Pamela saa tietää, että kaksi hänen sisaruksistaan murhattiin ja kahden muun kimppuun hyökättiin julmasti.

– Hyökkäysten päivämäärät, oikeudenkäynnin päivämäärät, paikat ja sen kaltaiset asiat perustuvat kaikki todellisiin tapahtumiin, selitti Knoll Associated Pressille.

Hänen debyyttiromaaninsa Luckiest Girl Alive kertoo naisesta, joka joutuu teini-iässä tapahtuneen seksuaalisen väkivallan kohteeksi ja joutuu kohtaamaan traumansa myöhemmin. Teos sovitettiin Netflixissä julkaistuksi elokuvaksi, jonka pääosassa näyttelee Mila Kunis.