Säähän tulossa käänne – paukkupakkasille viimein loppu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosi 2024 on alkanut Suomessa kireiden pakkassäiden merkeissä. Tämänhetkisen ennusteen mukaan säähän saattaa kuitenkin tulla jo viikonlopun aikana uusi käänne. Sää jatkuu Forecan mukaan torstaina ja perjantaina kylmissä merkeissä.

Pakkasta on meteorologit Joonas Koskelan mukaan pääosin 20-30 astetta, maan pohjois- ja keskiosassa paikoin yli 35 astetta. Perjantaina maan eteläpuolitse on liikkumassa lumisadetta mukanaan tuova matalapaine. Lauantaina sää on korkeapaineen vaikutuksesta edelleen kylmää ja monin paikoin selkeää.

Muutoksen ennustetaan alkavan sunnuntaina. Pilvisyys lisääntyy ja pakkanen on heikkenemässä suuressa osassa maata 10 ja 20 asteen välille. Tämänhetkisen ennusteen mukaan maanantaina 8. tammikuuta alkavan viikon sää on vaihtelevaa. On jopa mahdollista, että lämpötiloissa käydään plussan puolella.

– Pakkassää jatkuu todennäköisesti suurimmassa osassa maata, mutta osa ennusteista väläyttelee ensi viikon tiistain ja torstain välille jopa suojasäätä suureen osaan maata. Toistaiseksi niin lauhan sään todennäköisyys on kuitenkin melko pieni. Ensi viikon loppupuolella sää saattaisi jälleen kylmetä uudelleen, Koskela kertoo.