Elvis palaa keikkalavalle Lontoossa – esiintyy hologrammina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rockmusiikin suurimpiin nimiin kuuluva Elvis Presley menehtyi vuonna 1977. Musiikkilegenda on kuitenkin mahdollista nähdä jälleen esiintymässä lavalla marraskuussa 2024. Elvis esiintyy tuolloin Lontoossa hologrammin muodossa.

Elvis Evolution -konserttia varten lavalle nousee aidon kokoinen digi-Elvis, joka on luotu tekoälyn keinoin tuhansien valokuvien ja videomateriaalin pohjalta. Hologrammikonsertti on brittiläisen Layered Reality -yhtiön ja Elviksen perikunnan omistavan Authentic Brands Group -yhtiön tekemän yhteistyösopimuksen seurausta.

Hologrammiesiintymisen jälkeen fanit pääsevät jatkobileisiin Elvis-teemaiseen ravintolaan. The Guardian -lehden mukaan Elviksen hologrammiesiintymisiä suunnitellaan myös Las Vegasiin, Tokioon ja Berliiniin.

Elvis on viimeisin musiikkialan tähti, joka palaa lavalle digitaalisena versiona. Lontoossa menestykseksi kohonneissa Abba Voyage -konserteissa ruotsalaisen popyhtyeen hologrammiversiot esiintyvät yleisölle sellaisena, kuin Abba nähtiin 1970-luvulla.