Milleniaalit hemmottelevat yhä enemmän kotona

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Inflaatio on aiheuttanut loven ihmisten rahapusseihin. Työssäkäyvillä saattaa olla vaikeuksia selviytyä tavallisista kuluista elämässä, kun rahaa jää entistä vähemmän käteen kulujen noustua viime vuosina. Ylimääräiset menoerät on nyt rajattu minimiin.

Uuden kyselyn mukaan joka viides milleniaali syö mieluummin kotona kuin nauttisi ateriasta ravintolassa. Kyselyyn osallistui 2.000 yhdysvaltalaista aikuista, jotka myönsivät, että elinkustannusten nousu vaikuttaa siihen, miten ihmiset hemmottelevat itseään. Cabot Creameryn tutkimuksen mukaan kotona herkutellaan meren antimilla, suklaarasioilla, täytetyillä oliiveilla, sushilla ja itse tehdyillä leivonnaisilla.

Ylelliset ateriat eivät välttämättä ole tärkeitä, mutta pienet herkut sitäkin tärkeämpiä. Muun muassa juustolautanen, jäätelö ja pähkinät pääsivät hemmotteluherkkujen listalle. Kyselyn perusteella hankitaan kotiin tavallisuudesta poikkeavaa syötävää noin kolme kertaa kuukaudessa.