Verkkosivu vie virtuaaliselle kaupunkilomalle – kierrä katuja paikallista radiota kuunnellen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaupunkilomiin kuuluu usein olennaisena osana suurkaupungin sykkeen ihastelu taksin tai julkisen liikennevälineen kyydistä. Lomakohteen tunnelmaan virittäytymisen kruunaa tietenkin taustalla soiva paikallinen radio.

Virtuaaliselle kaupunkilomalle on nyt mahdollista päästä kirjaimellisesti nollabudjetilla kotisohvalta käsin. Erkan Seker on luonut Drive & Listen -nimisen verkkosivun, joka mahdollistaa suurkaupungeissa kiertelyn ja paikallisen radion kuuntelun kotoa käsin. Mukana on kaupunkeja muun muassa Euroopasta, Aasiasta ja Yhdysvalloista.

Seker kertoo luoneensa Drive & Listen -sivuston korona-aikaan, jolloin kaupungeissa lomailu onnistui lähinnä virtuaalisesti. Hän on pyytänyt ihmisiä lähettämään sivustolleen videoita, joissa he itse ajelevat kotikaupunginsa katuja pitkin.