Suomalainen yritys aikoo vallata Espanjan Tex Mex-markkinat

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Texmex-ruoka on amerikkalaisittain valmistettua, meksikolaistyylistä ruokaa. Siinä yhdistyvät teksasilaiset ja meksikolaiset maut sekä tortillasipsien ja -leipien sekä tacojen erilaiset koostumukset. Suomalainen perheomisteinen elintarvikeyritys Paulig aikoo perustaa Espanjaan uuden tehtaan valmistamaan texmex-tuotteita ja naposteltavia herkkuja.

Kyseessä on suuri, noin 42 miljoonan euron arvoinen investointi. Paulig toimii 13 maassa ja yhtiöllä on tehtaita kuudessa maassa: Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Iso-Britanniassa, Espanjassa ja Belgiassa. Pauligin nykyiset snacks-tehtaat sijaitsevat Espanjassa ja Belgiassa. Suomalainen yhtiö osti hiljattain espanjalaisen snacks-valmistaja Livenin.

Pauligin tavoitteena on aloittaa uuden tehtaan rakentaminen vuonna 2025 ja tuotanto vuonna 2026. Yhtiö työllistää jo tällä hetkellä 340 henkilöä Espanjassa, mutta määrä tulee kasvamaan tulevina vuosina.

– Snacks-tuotteet ovat tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavista kategorioista elintarvikealalla. Olemme sitoutuneet vauhdittamaan kategorian kannattavaa kasvua pitkällä aikavälillä yhteistyössä kumppaniemme kanssa. Snacks-tuotteemme valmistetaan vastuullisista raaka-aineista ja niissä on mahdollista käyttää vihanneksia, hedelmiä, jyviä, palkokasveja ja kasviöljyjä, kertoo Pauligin toimitusjohtaja Rolf Ladau.