Pikkukaupungin salaisuus paljastui – pastori toimi huumeparonina

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltiossa seurakuntaa kaitsevan Woodbury United Methodist -kirkon pastori jäi kiinni huumeiden kauppaamisesta. Pappina työskennellyt 63-vuotias Herbert Irving Miller oli myynyt metamfetamiinia kyläläisille.

Woodbury on pieni kyläyhteisö, jossa asuu noin 12.000 ihmistä. Kylänraitilla on antiikkiliikkeitä ja kirpputori. Se sijaitsee tunnin ajomatkan päässä New York Citysta, luonnon keskellä. Poliisit eivät odottaneet löytävänsä metamfetamiinia paikallisen seurakuntayhteisön hyväksi työskennelleen pastorin autosta. Näin kuitenkin kävi.

Nyt Miller on pidätetty ja hän on saanut potkut virastaan. Seurakuntalaisten kerrotaan olevan shokissa. Poliisi on pitänyt aiheesta tiedotustilaisuuden ja kertonut huumausaineriippuvuuden olevan salakavala, koko elämän hyvinvointia nakertava sairaus.

– Riippuvuussairaus on ongelma, mikä koskettaa niin monia ihmisiä, perheitä ja yhteisöjä. Se on usein traumaattinen, vaikea ja syvästi henkilökohtainen matka, poliisin tiedotustilaisuudessa sanailtiin viitaten uskonmiehen hairahdukseen CT Insiderin mukaan.