Kuusi retkeilijää jäi saarroksiin lumen keskelle vuorella – pelastusoperaatio videolle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kalifornian Mount Baldy -vuori on suosittu kohde itseään haastamaan haluavien retkeilijöiden keskuudessa. Alue voi kuitenkin osoittautua vaaralliseksi varsinkin talviaikaan. Kuusi parikymppistä miestä jäi saarroksiin voimakkaan lumisateen vuoksi lähellä Mount Baldyn huippua.

Miehet joutuivat jumiin lumeen noin 2 700 metrin korkeudessa Bear Canyon Trail -vaellusreitillä. Lunta oli kertynyt maahan noin 60 senttiä, ja lämpötila oli -10 astetta. Retkeilijät olivat olleet jumissa tuntikausien ajan, kunnes he lopulta onnistuivat lähettämään viestin hätänumeroon.

Los Angelesin piirikunnan seriffin mukaan retkeilijöiden sijainti pystyttiin selvittämään tekstiviestien GPS-tietojen perusteella. Viranomaiset julkaisivat myöhemmin videon pelastusoperaatiosta. Niissä ilmenee, että ainakin osa retkeilijöistä oli pahasti alipukeutunut löytöhetkellä.

– He ilmeisesti lähtivät vaeltamaan huonosti varustautuneina. Mukana ei ollut ruokaa, suojaa tai ylimääräisiä vaatteita, joiden avulla he olisivat selvinneet yön yli, apulaisseriffi Ted Gomez kertoi ABC7-uutissivuston mukaan.