Suomalaiset tekivät pullonpalautuksen ennätyksen – tässä kaupungissa palautettiin eniten

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa palautettiin pulloja viime vuonna jopa ennätyksellisen paljon. Vuonna 2023 Suomessa palautettiin yli 2,2 miljardia pantillista juomapakkausta. Asiasta tiedotti Suomen Palautuspakkaus Oy (Palpa).

Palautettujen juomapakkausten määrä oli lähes 39 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2022. Palautetuista pakkauksista suurin osa, 1,4 miljardia, oli tölkkejä. Pantillisia muovipulloja palautettiin yli 662 miljoonaa ja lasipulloja 125 miljoonaa.

– Uuteen ennätykseen kannattaa aina olla tyytyväinen ja se on merkki suomalaisten halusta panna pullot ja tölkit kiertämään. Toisaalta se myös kertoo toimivasta juomapakkausten kierrätysjärjestelmästä, kertoo tiedotteessa Palpan johtaja Tommi Vihavainen.

Juomapakkauksia palautetaan Suomen suurimmista kaupungeista eniten Porissa. Kaupungissa palautetaan keskimäärin 521 juomapakkausta asukasta kohden. Vähiten pakkauksia palautetaan isoista kaupungeista Espoossa, jossa yhtä asukasta kohden palautetaan 307 juomapakkausta.

Alueittain tarkasteltuna ja asukasmäärään suhteutettuna palautuksia tehtiin eniten Lapissa. Lapissa yhtä asukasta kohden palautettiin 527 juomapakkausta. Vähiten juomapakkauksia palautettiin Ahvenanmaalla, jossa määrä oli 298 pakkausta asukasta kohden.