Freddie Mercuryn entinen koti myynnissä – hinta 35 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Queen-yhtyeen laulaja Freddie Mercurylle kuulunut koti on asetettu myyntiin. Koti sijaitsee viktoriaanisen ajan rakennuksistaan tunnetulla Kensingtonin hienostoalueella. Vuonna 1907 valmistunut rakennus pitää sisällään muun muassa korkean ruokailusalin, useilla peileillä varustellun pukuhuoneen, baarin, kirjaston ja japanilaistyylisen puutarhan.

Mercury osti talon vuonna 1980. Hän remontoi kotia seuraavien vuosien aikana omaan tyyliinsä sopivaksi. Vuonna 1991 kuollut Mercury jätti rakennuksen ystävälleen Mary Austinille. Hän asui kodissa seuraavien 30 vuoden ajan. Viime vuonna Sotheby’s-huutokauppakamari järjesti hyväntekeväisyyshuutokaupan, jossa kaupattiin 1 500 Austinin kodista lahjoittamaa esinettä.

Sky News -uutissivuston mukaan kodin myyntihinta on 30 miljoonaa puntaa eli noin 35 miljoonaa euroa. Asuntoesittelyyn pääsystä haaveilevien täytyy voida todistaa, että heillä todella olisi varaa maksaa kodista.