Suomalaiselokuva tekee historiaa Netflixissä – 22 miljoonaa katselua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Peter Franzénin tähdittämä Kuilu on noussut hittielokuvaksi kahden ensimmäisen julkaisuviikkonsa aikana ollen nyt katsotuin ei-englanninkielinen elokuva. Elokuva on saanut jo lähes 30 miljoonaa katselukertaa. Elokuva levitettiin Suomessa elokuvateattereihin nimellä Kiiruna.

– Olen todella innostunut Kuilun maailmanlaajuisesta massiivisesta menestyksestä Netflixissä. Tämä todistaa että hyvä tarinankerronta kiinnostaa ihmisiä yli maiden rajojen. Kiitos tästä kuuluu upeille näyttelijöille ja koko työryhmälle, kertoo SF Studiosin toimitusjohtaja Iréne Lindblad.

Elokuvan ovat tuottaneet yhdessä SF Studiosin kanssa Film Tampere, Mjölk Movies, Business Finland, Seven Islands Production, Gran Canaria Film Commission, Spanish Tax Rebate yhdessä Espanjan valtion kanssa sekä U-media Belgian Tax Shelterin tuella. SF Studios on aiemmin tuottanut Netflixille muun muassa tanskalaisen draaman Ehrengard, ruotsalaisen sarjan Snabba Cash ja trillerin Red Dot sekä tanskalaisen trillerin Loving Adults.

Richard Holmin ohjaaman elokuvan kaivososuudet on kuvattu Tampereella ja pääosissa nähdään Tova Novotny, Kardo Razzazi, ja Peter Franzén. Muissa rooleissa ovat muun muassa Tintin Poggats Sarri, Felicia Maxime ja Edvin Ryding. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Richard Holm, Robin Sherlock Holm ja Nicola Sinclair. Elokuvan on tuottanut Joakim Hansson SF Studiosille. Kiiruna-elokuva sai maailman ensi-iltansa Tampereella 22. syyskuuta 2023.