Möhömahasta eroon? Syö näin ja onnistut

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Brittiläinen lääkäri Naheed Ali paljastaa, milloin ihmisten tulisi syödä aamiaista ja päivällistä polttaaksesi vatsan alueen rasvaa kaikista tehokkaimmin. Hänen mukaansa ihmisten tulisi noudattaa mahdollisimman luonnollista vuorokausirytmiä, jossa herätään aamulla kuudelta ja mennään nukkumaan viimeistään kymmenen aikaan illalla.

Ali kertoi GB Newsille, että aterioiden ajoittaminen oikein lisää kehon kykyä polttaa haitallista ja vyötärölihavuutta aiheuttavaa rasvaa. Viskeraalinen rasva on syvälle vatsaan, mahalaukkun, maksan ja suoliston ympärille varastoitunutta, vaarallisinta rasvaa, mikä asettaa kehon tulehdustilaan ja nostaa esimerkiksi vervepainetta.

– Aamiainen tulisi mieluiten syödä tunnin sisällä heräämisestä, noin kello seitsemän aikaan aineenvaihdunnan käynnistämiseksi, Ali suosittelee.

– Illallinen sen sijaan tulisi syödä vähintään kaksi tai kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa, noin kello 19:00, jotta varmistetaan, että keholla on riittävästi aikaa sulattaa ateria ennen kuin aineenvaihdunta hidastuu unen aikana.

Intialainen ravitsemusterapeutti suosittelee välttämään valmisleivonnaisia ja prosessoitua lihaa, friteerattuja ruokia ja sokeripitoisia juomia. Osa ihmisistä on huomannut saavansa terveyden ja painon ylläpitämiseen apua pätkäpaastoista, jolloin verensokeria säätelevää insuliinia ei erity liikaa ja varastoidu lopulta rasvaksi.