Slayer lopetti vuonna 2019 – palaa jo nyt keikkalavoille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suurten rock- ja metalliyhtyeiden lopettamispäätösten on usein tapana jäädä väliaikaisiksi. Nyt paluuta esiintymislavoille on tekemässä yhdysvaltalainen thrash metal -yhtye Slayer, joka ilmoitti vain joitain vuosia sitten lopettavansa. Slayer esiintyy 22. syyskuuta Chicagossa järjestettävässä Riot Fest -tapahtumassa.

Viisi vuorokautta myöhemmin yhtye nousee lavalle Kentuckyn osavaltiossa järjestettävillä Louder Than Life -festivaaleilla. Variety-lehden mukaan jälkimmäistä kuvailtiin yhtyeen ainutlaatuiseksi esiintymiseksi Yhdysvaltain keskilännessä, mikä saattaa viitata Slayerin suunnittelevan enemmänkin esiintymisiä. Slayer perustettiin Kaliforniassa vuonna 1981. Kappaleista kuten Angel of Death ja Raining Blood tunnettu yhtye ilmoitti vuonna 2018 lopettavansa. Yhtye teki tuolloin kattavan jäähyväismaailmankiertueen.

Slayerin paluu juuri nyt tuli monille yllätyksenä. Yhtyeen soolouran aloittanut kitaristi Kerry King kertoi hiljattain, ettei Slayerin paluu keikkalavoille ole todennäköistä. Taannoisessa Rolling Stone -lehden haastattelussa King paljasti, ettei hän ole jutellut Slayerin toisen perustajajäsenen, basisti Tom Arayan kanssa vuosikausiin.