Maanjäristys yllätti New Yorkin asukkaat – tallentui videoille

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkissa koettiin perjantaina maanjäristys. Yllättävän asiasta tekee se, että maanjäristykset ovat Yhdysvaltojen itärannikolla erittäin harvinaisia. Mittavilta tuhoilta kuitenkin vältyttiin.

Maanjäristys tapahtui noin kello 10.20 paikallista aikaa. Sen keskus sijaitsi New Jerseyssä noin 64 kilometrin päässä New Yorkista. Järistyksen voimakkuus oli arviolta 4,8 magnitudia.

Varsinaista järistystä seurasi useita jälkijäristyksiä. Niistä suurimman voimakkuus oli arviolta 4,0 magnitudia. Reuters-uutistoimiston mukaan viranomaisten tietoon ei ole tullut henkilövahinkoja tai merkittäviä aineellisia vahinkoja.

New Yorkin osavaltion kuvernööri Kathy Hochul kuvaili järistystä lehdistötilaisuudessa yhdeksi Yhdysvaltojen itärannikon suurimmista viimeisen sadan vuoden aikana. Järistys tuntui New Yorkin lisäksi useissa muissa itärannikon kaupungeissa, kuten Baltimoressa ja Bostonissa.