Aviopari erosi vahingossa – asianajaja painoi väärää nappia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lontoolaisen lakitoimiston näppäinvirheen seurauksena pariskunta on virheellisesti eronnut. Avioero vahvistettiin vahingossa kun lakimiehet olivat painaneet väärää painiketta. Williamsin avioparin tarkoituksena oli vain järjestellä taloudellisia asioitaan lakimiesten avulla, ei erota.

Asianajajat olivat samaan aikaan tekemässä toiselle asiakkaalleen avioeroon liittyviä toimia, mutta avioero-oikeudenkäynti avattiinkin erehdyksessä Williamsin perheelle. Pariskunta oli keskellä taloudellisten järjestelyjen selvittämistä, kun heidän virheellinen avioeronsa vahvistettiin.

Lakimiehet havaitsivat virheen kaksi päivää myöhemmin, mutta oikeus kieltäytyi The Guardian -uutisten mukaan peruuttamasta avioeroa. Oikeus antoi päätöksen, jonka mukaan avioero astui voimaan. Tuomarin mukaan avioeron tulee käydä monien vaiheiden läpi ennen kuin väärää nappia pystytään painamaan, minkä vuoksi hän halusi vahvistaa vireillä olleen erohakemuksen siitä huolimatta, että kyse oli virheestä.

Lakitoimiston johtaja ja huippuavioerolakimies Ayesha Vardag kritisoi tuomaria huonosta päätöksestä, jossa asianajajien ei annettu korjata selvää virhettä. Vardag kommentoi, että valtiolla ei pitäisi olla valtuuksia erottaa ihmisiä virheellisten tietojen perusteella vaan oikeuden tulisi tunnustaa virheet ja korjata ne.