Odotettu Omakannan mobiilisovellus avataan ensi vuonna

Digi Terveys · Tim Isokivi

Moni suomalainen on odottanut Omakanta-palvelulle omaa mobiilisovelusta. Toistaiseksi palveluun on päässyt älypuhelimillakin käsiksi vain selaimen kautta. Ensi vuonna asiaan on tulossa muutos.

Omakanta-sovellus on tarkoituksena julkaista keväällä 2025, kerrotaan Kanta.fi:n tiedotteessa. Puhelimeen ladattavan sovelluksen kuvaillaan nopeuttavan palvelun käyttöä ja helpottavan terveysasioiden hoitamista. Tiedotteen mukaan sovellusta on kehitetty yhteistyössä sosiaali- ja terveysalan toimijoiden kanssa.

Omakanta-sovelluksessa käyttäjälle voidaan esimerkiksi lähettää ilmoitus vanhentuvasta reseptistä tai laboratoriotulosten saapumisesta. Kirjautumista voidaan nopeuttaa sormenjälki- tai kasvotunnistuksella. Monet Omakannan asiakkaat ovat toivoneet mobiilisovelluksia, ja muissa Pohjoismaissa vastaavia sovelluksia on jo käytössä.

Omakannassa käyttäjät näkevät kootusti omat terveystietonsa sekä julkisista että yksityisistä palveluista. Kannassa näkyvät muun muassa reseptit, laboratoriotukokset ja lääkärikäynnin kirjaukset. Näkyviin tulevat vaiheittain myös sosiaalipalvelujen tiedot.