Poliisi valvoo tehostetusti: Tarkkailussa myös pyöräilijät ja sähköpotkulautailijat

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi valvoo tehostetusti suojateitä 22. huhtikuuta alkavalla viikolla. Samalla poliisi tarkkailee suojaamattomien tienkäyttäjien, kuten sähköpotkulautailijoiden ja pyöräilijöiden liikennesääntöjen noudattamista. Tehovalvonta kestää maanantaista perjantaihin.

Poliisihallituksen tiedotteen mukaan valvonta painottuu ajoneuvojen kuljettajien suojatiesääntöjen noudattamiseen. Lisäksi poliisi seuraa aktiivisesti esimerkiksi sitä, ajavatko pyöräilijät ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajat jalkakäytävillä ja noudattavatko he väistämissääntöjä sekä liikennevaloja.

– Valvontapäivänä puutumme myös suojaamattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin muun muassa suojateiden läheisyydessä, pyöräteillä ja -kaistoilla, poliisitarkastaja Heikki Kallio kertoo tiedotteessa.

Kallion mukaan suojaamattomien tienkäyttäjien osuus tieliikenteen kuolonuhreista oli vuonna 2023 Suomessa 33,5 prosenttia. Tilastokeskuksen ennakkotiedoista selviää, että tammi-maaliskuussa 2024 tieliikenteessä menehtyi yksi pyöräilijä ja viisi jalankulkijaa.